Menu

Rondele

V Impolu izdelujemo rondele in izsekane oblike s specifičnimi lastnostmi, ki so primerne za nadaljnjo obdelavo po postopkih globokega vleka, spininga ter kasneje emajliranja ali tefloniziranja. Tehnološko znanje nam omogoča, da uporabnikom naših polizdelkov svetujemo pri izbiri kemijske sestave in lastnosti, tako da bodo le-ta dosegla in presegla njihova pričakovanja.

V Impolu razpolagamo s široko paleto orodij za izdelavo rondel, skupaj z uporabniki pa vedno razvijamo tudi nova. Skrbno vzdrževanje omogoča, da tolerance naših izdelkov dosegajo želje in potrebe kupcev.

Lastnosti

Rondele izdelujemo iz izbranih zlitin serij 1000, 4000, 5000, 6000 in 8000. Nudimo mehko, poltrdo in trdo stanje, lahko tudi v kombinaciji s sposobnostjo za globoki vlek. Mehanske lastnosti so skladne z mednarodnimi standardi, po potrebi pa se lahko tudi popolnoma prilagodimo željam kupca.

Lastnosti rondel

Področja uporabe

Naše rondele so primerne za predelavo po postopku globokega vleka ali po postopku spinning. Med drugim se uporabljajo za:

• izdelavo gospodinjske posode po postopku globokega vleka,
• dvojna dna pri gospodinjskih posodah,
• izdelavo tlačnih posod,
• izdelavo svetil,
• izdelavo satelitskih anten.

Tehnološki proces izdelave

Surovina za izdelavo rondel je brama. Brama se toplo valja do predpisane debeline. Ohlajanju sledi hladno valjanje, podprto z dodatnimi operacijami, kot so medfazna žarjenja in medfazni obrezi. Hladnemu valjanju do končne debeline sledi izsekovanje in končno žarjenje. Kombinacija vseh operacij zagotavlja želeno končno obliko, predpisane mere in kakovost rondel.

Skladnost z mednarodnimi standardi

EN 573-3  Aluminij in aluminijeve zlitine – Kemična sestava in oblika gnetenih izdelkov

EN 485-2  Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevine, trakovi in plošče
                 2. del: Mehanske lastnosti

EN 851      Aluminij in aluminijeve zlitine – Rondele in polizdelki za izdelavo jedilnih pripomočkov in posodja – Specifikacije

EN 602      Aluminij in aluminijeve zlitine – Gnetni izdelki
                 Kemična sestava polizdelkov, namenjenih izdelavi izdelkov, ki pridejo v stik z živili


Kontakt:

Gregor Žerjav, vodja prodaje valjanih izdelkov industrijskim kupcem 

T: 00386 2 845 39 28
E: gregor.zerjav@impol.si