B2B portal
Iskanje

Povezani z odgovornostjo

Podjetje IMPOL je že stoletja neposredno povezano z lokalnim okoljem, kar nam nalaga tudi odgovornosti in zavezo dobrega ravnanja. Zavedamo se pomena razvoja podjetja za lokalno skupnost, zato poslovne odločitve sprejemamo tako, da okolju vračamo z največjo možno mero pozitivnih učinkov.

  • Redno zmanjšujemo negativne vplive na okolje, predvsem smo osredotočeni na nenehno zmanjševanje hrupa.
  • Vlagamo v razvoj in povečujemo število delovnih mest.
  • Organiziramo dneve odprtih vrat in zainteresirani javnosti omogočamo ogled naših prostorov.
  • Redno obveščamo lokalno javnost o pomembnih dogodkih, naložbah in strategiji poslovanja.
  • Sponzoriramo lokalne dogodke, ki so skladni z našo strategijo sponzorstev, pri čemer so naši kriteriji profesionalnost, resnost in relevantnost dogodka za razvoj lokalnega okolja.
Ureditev Bistriškega vintgarja ob 190. obletnici delovanja Impola
Sponzorstvo dogodka Fridin rojstni dan: VESOLJE
Sponzorstvo dogodka Fridin rojstni dan: FRIDA ZNANSTVENICA
Nogometna ekipa DPZ Impol

Impol za šport

Impol je sponzor številnih športnih društev, klubov, organizacij in dogodkov. Iskreno se veselimo vsakega uspeha naših športnikov in se zavedamo, da ta uspeh – tako kot v poslu – terja veliko predanosti, vztrajnosti in trdega dela. Ob podpori, ki jo nudimo našim odličnim športnikom, pa želimo hkrati z različnimi donacijami in organizacijo aktivnosti podpirati tudi rekreativno gibanje pri širši populaciji, predvsem pri otrocih, za katere izbiramo ustrezne donacije v sodelovanju z obema osnovnima šolama.

Največji športni klubi, ki nosijo naše ime, so:

 

NK Kety Emmi & Impol

 

Nogomet ima v Slovenski Bistrici že dolgoletno tradicijo. Pohvali se lahko z močno člansko ekipo, hkrati pa se v njem kalijo številni mladi, perspektivni nogometaši. Klub šteje trenutno več kot 500 članov.

Letos (2022) je članski ekipi uspel preboj in nogometni klub je postal drugoligaš. Zato se je Impol odločil, da ob zgodovinskem dosežku ambiciozneje podpre razvoj nogometa v naši občini.

 

Spletna stran nogometnega kluba NK Kety Emmi & Impol >>

 

 

Judo klub Impol

 

Korenine juda v Slovenski Bistrici segajo daleč nazaj. Leta 1966 je Stanko Topolčnik kot prvi bistriški judoist postal član jugoslovanske reprezentance. Leta 1984 je JK Impol v evropskem pokalu osvojil tretje mesto. JK Impol ima šestnajst naslovov ekipnega državnega prvaka v samostojni Sloveniji, kar pet tekmovalcev tega kluba pa je nastopilo tudi na olimpijskih igrah: StankoTopolčnik, Janez Vidmajer, Franc Očko, Filip Leščak in Matjaž Ceraj. Del zgodovine juda je tudi Impol, ki judo klub ponosno podpira skoraj od samega nastanka.

 

Facebook stran JK Impol >>

 

 

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica

 

Alpinizem ima v Slovenski Bistrici dolgoletno tradicijo, klub pa je bil ustanovljen leta 2006. Bistriški alpinisti so preplezali številne težke in zahtevne smeri ter se odpravili na številne odprave po vsem svetu. Danes se število mladih alpinistov stalno povečuje, člani in članice alpinističnega kluba Impol pa dosegajo odlične rezultate tudi na tekmovanjih.

 

Spletna stran Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica >>

Zelene oaze v Impolu

Čebelice: naša eksistenca

Brez čebel ni življenja, zato moramo poskrbeti tudi za njih, saj je njihovo največje poslanstvo opraševanje rastlinstva. Štiri leta po izumrtju čebel bi namreč izumrli tudi ljudje. V Impolu tako mislimo tudi na naše najmanjše in najbolj marljive sodelavke – čebelice.

 

Impol sodeluje s Čebelarskim centrom Slovenska Bistrica, kjer stojijo trije panji, ki nosijo naše ime. V vsakem izmed panjev se med sezono nahaja tudi do 60.000 čebel. V parku Čebelarskega centra Slovenska Bistrica, kjer poteka zelo zanimiva in informacij polna učna pot, je posajenih več kot 120 medovitih rastlin. Čebelarji, člani društva, z velikim veseljem in entuziazmom svoje znanje predajajo mlajšim generacijam, redno jih obiskujejo šole in različna interesna združenja. V centru se nahaja tudi ena izmed 27-ih slovenskih vzrejnih postaj, ki skrbi za prihodnost slovenskega čebelarstva.

Čebelarski center Slovenska Bistrica se nahaja v neposredni bližni Impola.

Ponosni smo, da smo del čebelarske zgodbe povezovanja človeka z naravo.

Prebivališče čebelic
Pogled na Impol iz parka Čebelarskega centra
Eden izmed naših panjev
Učna pot