B2B portal
Iskanje

Postavljamo nove standarde sodobnega gradbeništva

Aluminij se s svojimi izjemnimi lastnostmi vse bolj uveljavlja tudi na področju gradbeništva. Pred ostalimi je izpostavljena predvsem njegova odpornost in neobčutljivost na zunanje vplive. Ker je aluminij odporen na korozijo, praktične ne zahteva vzdrževanja, kar podaljšuje življenjsko dobo objektov in dolgoročne stroške obnavljanja.

Arhitekti že več let prisegajo na aluminijaste izdelke. Iz njih lahko ustvarijo gladke in mehke linije, natančne robove in razgibane površine na vseh tipih zgradb. Aluminij obenem ponuja tudi odlično rešitev za strešno kritino, ki je sodobnega videza, izjemno trajna in je zaradi lastnosti materiala skoraj ni treba vzdrževati. Aluminij prav tako postaja vse bolj razširjen material pri izdelavi okenskih okvirjev, žlebov, fasad, žaluzij in drugega stavbnega pohištva.

Praktična uporaba aluminija

41%
Trgovanje
24%
Transport
13%
Stavbe in konstrukcije
10%
Pakiranje
6%
Potrošniške dobrine
2%
Farmacija
4%
Ostalo

Ali ste vedeli?

Empire state building

Ikona urbanistične zasnove New Yorka – Empire State Building, je prvi javni objekt, ki je pri gradnji uporabljal anodiziran aluminij. Anodiziranje je elektrokemični proces, pri katerem se na aluminiju ustvari debelejša oksidna plast, ki površino ne le zaščiti, temveč lahko z dodajanjem določenih barvnih odtenkov pridobi razne barvne nianse.

 

Inteligentni aluminijski fasadni sistem lahko zmanjša porabo energije za 50%.