B2B portal
Iskanje

Fleksibilnost. Znanje. Dovršenost.

Več kot 100 različnih kemičnih sestav smo sposobni v vsakem trenutku preoblikovati v palice in cevi najvišje kakovosti. Naše livne kapacitete presegajo 78.000 ton, kar priča o fleksibilnosti in sposobnosti odzivanja na potrebe kupcev. Kakovost naših izdelkov dosega standarde najzahtevnejših panog kot so avtomobilska, letalska in vesoljska industrija. Palice in cevi vseh standardnih dimenzij izdelujemo iz drogov, ki jih sami lijemo, prav tako so vsi drogovi po homogenizaciji 100-odstotno ultrazvočno pregledani. Posebno pozornost namenjamo tršim zlitinam, breznapetostnim stanjem, zlitinam za obdelavo na avtomatih in palicam za kovanje.

Obvladujemo zahtevne proizvodne operacije, kot so hladna obdelava izdelkov (vlečenje) na standardnih napravah, napravah za vlečenje in linijah za kontinuirano vlečenje.

 

Zlitine registrirane pri Aluminium Association

V želji, da kupcem ponudimo kar najboljšo podporo, smo pri Aluminium Association registrirali naslednje eko zlitine: 2028A, 2044, 2041, 6028 in 6064. Poleg teh proizvajamo še zlitine 2011, 6023, 6026 in 6262A ter ostale zlitine s svincem za obdelavo na avtomatih. Skupaj s kupci smo razvili tudi zlitine brez Sn in Pb (Pb free) – 2011 Modified, 2030 Modified, 2033 Modified in 6026 Modified. Proizvajamo tudi okolju prijazne zlitine, skladne z direktivama RoHS (o omejevanju uporabe nekaterih nevarnih snovi) in ELV (angl. End of Life Vehicles Directive). Izdelki so tako v iztiskanem kot tudi vlečenem stanju.

Skupine zlitin

Omenjene izdelke v Impolu izdelujemo iz zlitin, ki jih delimo v dve skupini: avtomatne zlitine in druge skupine zlitin.

 

AVTOMATNE ZLITINE
SKUPINE ALUMINIJEVIH ZLITIN

 

Izdelke lahko ponudimo tudi po drugih standardih oziroma po dogovoru s kupcem.

Izdelke izdelujemo glede na namen uporabe s stiskanjem, z vlečenjem in s toplotno obdelavo. Zgoraj navedeni standardi veljajo tudi za te načine obdelave.

Dimenzije – palice

 

OKROGLE PALICE
ŠESTEROKOTNE PALICE
KVADRATNE PALICE
PLOŠČATE PALICE

 

 

Dimenzije – cevi

 

CEVI