B2B portal
Iskanje

Nove dimenzije transporta

Aluminij kot material prihodnosti je zaradi svoji izjemnih lastnosti postal nepogrešljiv del transportne industrije. Z zavidljivim razmerjem med težo in vzdržljivostjo uspešno dosega enega glavnih ciljev panoge.

Cilj železniškega, cestnega ali pomorskega prometa je namreč dosegati največjo nosilnost ob najmanjši možni teži vozil. K izpolnitvi tega cilja pa pomembno pripomore prav izbira ustreznih, lažjih materialov, kot so na primer aluminijeve zlitine.

Impol s svojo napredno tehnologijo slednje še nadgrajuje. Rezultat so tako zlitine, odporne na korozijo, pa tudi zlitine, ki se odlično obnesejo ob nenehnem stiku z morsko vodo. Ob tem pomembno vlogo igrajo tudi odlične mehanske lastnosti, ki izboljšujejo kakovost transporta potnikov in tovora.

Glavne prednosti aluminija

Povečan dohodek
Zmanjšanje emisij
Zmanjšana poraba energije
Popolnoma neškodljiv
Tankost in lahkost
Odporen proti koroziji
Enostavno popravljiv
Možnost recikliranja

Tovornjaki

Dobavljamo izdelke v obliki cevi, palic in profilov za nadgradnjo tovornjakov s ciljem manjše teže, ki omogoča večje koristne tovore, daljšo življenjsko dobo vozil in izredno dobro reciklažo po koncu življenjske dobe.

Navtika

Izdelujemo zlitine, ki se odlično obnesejo tudi ob nenehnem stiku z morsko vodo. Izdelujemo jambore, bume in okrasne zaključne letve. Iz naših profilov in cevi se izdelujejo tudi lestve in stopnice za sestop.