B2B portal
Iskanje

S posluhom za potrebe kupcev

V Impolu izdelujemo široko paleto trakov za uporabo v vseh vejah tehnike, transporta, gradbeništva, elektrotehnike, gospodinjstva. Tehnologija in oprema nam omogočata, da se pri izdelovanju ravnamo po željah in potrebah kupcev. Trakove tako izdelamo na željeno debelino, širino, zunanji in notranji premer. S kombinacijo kemijske sestave ter krmiljeno hladno in toplo obdelavo dosežemo standardne, pa tudi popolnoma specifične lastnosti in kakovosti hladno valjanih trakov. S pridobivanjem novih znanj pa neprestano razvijamo tudi nove izdelke in izboljšujemo lastnosti obstoječih. Nudimo odvaljano kot tudi desinirano površino, pa tudi natezno ravnanje trakov ali pa zaščito površine s PVC-folijo. Izbrane kombinacije zlitin in stanj so dobavljive tudi na kartonskih tulcih.

 

Lastnosti

  • Zlitine serije 1000 odlikujejo dobra korozijska obstojnost, dobra preoblikovalnost, varivost in električna prevodnost.
  • Zlitine serije 3000 odlikujejo dobra odpornost proti atmosferskim in kemičnim vplivom, višje mehanske lastnosti kot pri čistem aluminiju ter dobra preoblikovalnost.
  • Zlitine serije 5000 odlikujejo srednja do velika trdnost, odlična kemična obstojnost, zelo dobra preoblikovalnost in dobra sposobnost za poliranje.
  • Zlitine serije 8000 imajo visoko preoblikovalnost, pri čemer še posebej izstopa sposobnost za preoblikovanje s pomočjo globokega vleka.

 

Nudimo mehko, četrt trdo, poltrdo, tri četrt trdo, trdo in specialno trdo stanje. Sposobnost za globoki vlek je na voljo pri določenih kombinacijah zlitin in stanj.

Površina naših trakov je lahko odvaljana (mill finish), barvana ali desinirana z različnimi vzorci.

 

LASTNOSTI TRAKOV

Področja uporabe

strojegradnja
elektroindustrija
gradbeništvo
deli za ogrevanje, ventilacijo in toplotne izmenjevalce
deli za avtomobilsko industrijo
senčila

 

 

Tehnološki proces izdelave

Surovina za izdelavo trakov je brama. Brama se toplo valja do predpisane debeline. Ohlajanju sledi hladno valjanje, podprto z dodatnimi operacijami, kot so medfazna žarjenja in medfazni obrezi. Hladnemu valjanju do končne debeline sledijo natezno ravnanje, desiniranje površine, razrez in končno žarjenje. Kombinacija vseh operacij zagotavlja želeno končno obliko, predpisane mere in kakovost trakov.

Skladnost
z mednarodnimi standardi

  • EN 573-3  Aluminij in aluminijeve zlitine – Kemična sestava in oblika gnetenih izdelkov
  • EN 485-2  Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevine, trakovi in plošče
  • EN 485-4  Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevine, trakovi in plošče
  • EN 15088 Aluminij in aluminijeve zlitine – Gradbeni proizvodi za konstrukcijska dela – Tehnični pogoji za prevzem in dobavo