B2B portal
Iskanje

Dosegamo in presegamo pričakovanja kupcev

V Impolu razpolagamo s široko paleto orodij za izdelavo rondel. Skrbno vzdrževanje omogoča, da naši izdelki zadovoljujejo želje in potrebe kupcev, ob tem pa vseskozi razvijamo tudi nove rešitve. Rondele in izsekane oblike s specifičnimi lastnostmi so primerne za nadaljnjo obdelavo po postopkih globokega vleka, spininga ter kasneje emajliranja ali tefloniziranja. Tehnološko znanje nam omogoča, da uporabnikom naših polizdelkov svetujemo pri izbiri kemijske sestave in lastnosti, tako da bodo le-ta dosegla in presegla njihova pričakovanja.

 

Lastnosti

Rondele izdelujemo iz izbranih zlitin serij 1000, 4000, 5000, 6000 in 8000. Nudimo mehko, poltrdo in trdo stanje, lahko tudi v kombinaciji s sposobnostjo za globoki vlek. Mehanske lastnosti so skladne z mednarodnimi standardi, po potrebi pa se lahko tudi popolnoma prilagodimo željam kupca.

 

LASTNOSTI RONDEL

Področja uporabe

izdelava gospodinjske posode po postopku globokega vleka
dvojna dna pri gospodinjskih posodah
izdelavo tlačnih posod
izdelavo svetil
izdelavo satelitskih anten

Tehnološki proces izdelave

Surovina za izdelavo rondel je brama. Brama se toplo valja do predpisane debeline. Ohlajanju sledi hladno valjanje, podprto z dodatnimi operacijami, kot so medfazna žarjenja in medfazni obrezi. Hladnemu valjanju do končne debeline sledi izsekovanje in končno žarjenje. Kombinacija vseh operacij zagotavlja želeno končno obliko, predpisane mere in kakovost rondel.

Skladnost
z mednarodnimi standardi

  • EN 573-3 Aluminij in aluminijeve zlitine – Kemična sestava in oblika gnetenih izdelkov
  • EN 485-2 Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevine, trakovi in plošče
  1. del: Mehanske lastnosti
  • EN 851 Aluminij in aluminijeve zlitine – Rondele in polizdelki za izdelavo jedilnih pripomočkov in posodja – Specifikacije
  • EN 602 Aluminij in aluminijeve zlitine – Gnetni izdelki – Kemična sestava polizdelkov, namenjenih izdelavi izdelkov, ki pridejo v stik z živili