B2B portal
Iskanje

Sijajna površina, ozke tolerance in prilagodljivost mer so prednosti Impola pred konkurenco na področju rebrastih pločevin. Mehanske lastnosti so prilagojene zahtevam kupca ter ustrezajo mednarodnim standardom EN, CE ter tudi ASTM. Naše rebraste pločevine so glede na želje kupca primerne tako za nadaljnjo obdelavo z upogibanjem ali odrezovanjem kot tudi za uporabo v dekorativne namene.

 

Lastnosti

Rebraste pločevine izdelujemo iz izbranih zlitin serij 1000, 3000 in 5000. Rebrasta pločevina je lahko mehka, poltrda ali trda, površina pa ima lahko vzorce five bar (Quintett), two bar (Duet) in diamond (Diamant). Rebrasto pločevino izdelujemo v standardnih merah, ki so običajno vedno na zalogi, lahko pa tudi po merah kupca s tolerancami, ki so strožje od tistih v standardu.

 

LASTNOSTI REBRASTIH PLOČEVIN

Področja uporabe

transportna industrija
strojna industrija
gradbeništvo, pri izdelavi stopnišč, oblaganju bazenov ali kot pokrovi jaškov
industrija izdelave potrošniških izdelkov

Tehnološki proces izdelave

Surovina za izdelavo rebrastih pločevin je brama. Brama se toplo valja do predpisane debeline. Ohlajanju sledi hladno valjanje ter rebranje. Sledi toplotna obdelava in razrez na končne dimenzije. Kombinacija le-teh zagotavlja končne mere in kakovost rebrastih pločevin.

Skladnost
z mednarodnimi standardi

  • EN 573-3 Aluminij in aluminijeve zlitine – Kemična sestava in oblika gnetenih izdelkov
  • EN 1386 Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevina z reliefnimi vzorci – Specifikacije
  • EN 15088 Aluminij in aluminijeve zlitine – Gradbeni proizvodi za konstrukcijska dela – Tehnični pogoji za prevzem in dobavo