B2B portal
Iskanje

Tehnološko znanje nam omogoča, da s kombinacijo kemijske sestave ter krmiljeno hladno in toplo obdelavo dosežemo standardne, pa tudi popolnoma specifične lastnosti in kakovosti toplo valjanih plošč in hladno valjanih pločevin. Pri izdelavi pločevin se lahko ravnamo po standardnih dimenzijah ali pa se v celoti prilagajamo željam kupcev. Pri hladno valjanih pločevinah nudimo odvaljano površino, ki je lahko zaščitena s papirjem ali z različnimi vrstami folij, med drugim tudi takimi, ki so primerne za razrez z laserjem. Na voljo je tudi desinirana površina. Z razvojem tehnologije, izkušnjami in komunikacijo s strankami neprestano razvijamo nove izdelke in izboljšujemo lastnosti obstoječih.

 

Lastnosti zlitin iz naše proizvodnje

  • Zlitine serije 1000 odlikujejo dobra korozijska obstojnost, dobra preoblikovalnost, varivost in električna prevodnost.
  • Zlitine serije 3000 odlikujejo dobra odpornost proti atmosferskim in kemičnim vplivom, višje mehanske lastnosti kot pri čistem aluminiju ter dobra preoblikovalnost.
  • Zlitine serije 5000 odlikujejo srednja do velika trdnost, odlična kemična obstojnost, zelo dobra preoblikovalnost in dobra sposobnost za poliranje.

 

Toplo valjane plošče izdelujemo tudi iz zlitine serije 6000. Nudimo mehko, četrt trdo, poltrdo, tri četrt trdo, trdo in specialno trdo stanje. Sposobnost za globoki vlek je na voljo pri določenih kombinacijah zlitin in stanj. Površina naših pločevin je lahko odvaljana (mill finish), zaščitena s papirjem, zaščitena s folijo – na voljo so tudi laserske folije, barvana ali desinirana. Površina toplo valjanih plošč je odvaljana.

 

LASTNOSTI HLADNO VALJANIH PLOČEVIN
LASTNOSTI TOPLO VALJANIH PLOŠČ

Področja uporabe

strojegradnja
elektroindustrija
gradbeništvo
deli za ogrevanje, ventilacijo in toplotne izmenjevalce
deli za avtomobilsko in transportno industrijo
orodjarstvo
deli za potrošniške izdelke

 

 

Tehnološki proces izdelave

Surovina za izdelavo pločevin je brama. Brama se toplo valja do predpisane debeline. Ohlajanju sledi hladno valjanje, podprto z dodatnimi operacijami, kot so medfazna žarjenja in medfazni obrezi. Hladnemu valjanju do končne debeline sledijo natezno ravnanje, desiniranje površine, končno žarjenje, barvanje in razrez. Kombinacija vseh operacij zagotavlja želeno končno obliko, predpisane mere in kakovost pločevin.

Toplo valjane plošče se toplo valjajo iz brame, nato razsekajo in ohladijo. Glede na zahteve kupca lahko sledi še obrez robov.

Skladnost
z mednarodnimi standardi

  • EN 573-3 Aluminij in aluminijeve zlitine – Kemična sestava in oblika gnetenih izdelkov
  • EN 485-2 Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevine, trakovi in plošče
  • EN 485-3 Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevine, trakovi in plošče
  • EN 485-4 Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevine, trakovi in plošče
  • EN 15088 Aluminij in aluminijeve zlitine – Gradbeni proizvodi za konstrukcijska dela