Menu

Palice in cevi

Z visoko kakovostjo zadovoljujemo zahtevne stranke

Naš dovršen proizvodni program nam omogoča proizvodnjo visoko kakovostnih palic in cevi, ki so izdelane iz aluminija in njegovih zlitin. Z lastnimi livnimi kapacitetami, ki presegajo 78.000 ton, povečujemo našo fleksibilnost, saj smo sposobni izdelati širok spekter zlitin, s pomočjo katerih dosegamo odlične mehanske lastnosti naših izdelkov. Sposobni smo izdelati palice in cevi iz več kot 100 različnih kemičnih sestav.
Palice in cevi izdelujemo iz drogov, ki jih sami lijemo, prav tako so vsi drogovi po homogenizaciji 100-odstotno ultrazvočno pregledani. To  zagotavlja kakovost naših izdelkov pri uporabi v najzahtevnejših panogah, kot so avtomobilska, letalska in vesoljska industrija.

Obvladujemo zahtevne proizvodne operacije, kot so hladna obdelava izdelkov (vlečenje) na standardnih napravah, napravah za vlečenje in linijah za kontinuirano vlečenje. Izdelujemo palice in cevi vseh standardnih dimenzij – skladno s svetovnimi standardi. Posebno pozornost namenjamo tršim zlitinam, breznapetostnim stanjem, zlitinam za obdelavo na avtomatih in palicam za kovanje.

Širok spekter zlitin

Impol proizvaja širok spekter zlitinskih družin in različnih stanj materialov. Ponujamo polizdelke širokega spektra dimenzij in oblik. Proizvajamo tudi okolju prijazne zlitine, skladne z direktivama RoHS (o omejevanju uporabe nekaterih nevarnih snovi) in ELV (angl. End of Life Vehicles Directive). Izdelki so tako v iztiskanem kot tudi vlečenem stanju. Za zagotavljanje kar najboljše podpore kupcem in zahtevam trga je Impol pri Aluminum Association registriral naslednje zlitine: 2028A, 2028B, 2044, 2041, 2045, 2007B, 6028 in 6064. Poleg teh proizvajamo še zlitine 2011, 6023, 6026 in 6262A ter ostale zlitine s svincem za obdelavo na avtomatih.

Skupine zlitin

Omenjene izdelke v Impolu izdelujemo iz zlitin, ki jih delimo v dve skupini: avtomatne zlitine in druge skupine zlitin.

Avtomatne zlitine

Skupine aluminijevih zlitin

Izdelke lahko ponudimo tudi po drugih standardih oziroma po dogovoru s kupcem.

Izdelke izdelujemo glede na namen uporabe s stiskanjem, z vlečenjem in s toplotno obdelavo. Zgoraj navedeni standardi veljajo tudi za te načine obdelave.

Dimenzije - palice

Okrogle palice

Šesterokotne palice

Kvadratne palice

Ploščate palice

Dimenzije - cevi

Cevi