Menu

Rebrasta pločevina

Sijajna površina, ozke tolerance in prilagodljivost mer so prednosti Impola pred konkurenco na področju rebrastih pločevin. Mehanske lastnosti so prilagojene zahtevam kupca ter ustrezajo mednarodnim standardom EN, CE ter tudi ASTM. Naše rebraste pločevine so glede na želje kupca primerne tako za nadaljnjo obdelavo z upogibanjem ali odrezovanjem kot tudi za uporabo v dekorativne namene.

Lastnosti

Rebraste pločevine izdelujemo iz izbranih zlitin serij 1000, 3000 in 5000. Rebrasta pločevina je lahko mehka, poltrda ali trda, površina pa ima lahko vzorce five bar (Quintett), two bar (Duet) in diamond (Diamant). Rebrasto pločevino izdelujemo v standardnih merah, ki so običajno vedno na zalogi, lahko pa tudi po merah kupca s tolerancami, ki so strožje od tistih v standardu.

Lastnosti rebrastih pločevin:

Področja uporabe

Rebraste pločevine se uporabljajo v:

 • transportni industriji,
 • strojni industriji,
 • gradbeništvu pri izdelavi stopnišč, oblaganju bazenov ali kot pokrovi jaškov,
 • industriji izdelave potrošniških izdelkov.

Tehnološki proces izdelave

Surovina za izdelavo rebrastih pločevin je brama. Brama se toplo valja do predpisane debeline. Ohlajanju sledi hladno valjanje ter rebranje. Sledi toplotna obdelava in razrez na končne dimenzije. Kombinacija le-teh zagotavlja končne mere in kakovost rebrastih pločevin.

Skladnost z mednarodnimi standardi

 • EN 573-3  Aluminij in aluminijeve zlitine – Kemična sestava in oblika gnetenih izdelkov
 • EN 1386    Aluminij in aluminijeve zlitine – Pločevina z reliefnimi vzorci
                    Specifikacije
 • EN 15088  Aluminij in aluminijeve zlitine – Gradbeni proizvodi za konstrukcijska dela
                   Tehnični pogoji za prevzem in dobavo

Rebrasta pločevina v skladu s certifikatoma EN 573 in EN 1386

Znotraj omenjenih certifikatov je bil opravljen DGUV test na rebrasti pločevini, ki se uporablja kot talna obloga na delovnih površinah, na katerih se pojavlja nevarnost zdrsa. Rezultati pregleda so bili uspešni. V ta namen lahko za produkte rebraste pločevine uporabljamo oznako GS – DGUV test.

Testiranje je bilo opravljeno po naslednji metodi: DIN 51130 (02.2014) in ASR A1.5/1,2. Rezultati: 12,0 ° skupna povprečna vrednost naklonskega kota, R 10 ocena skupine proti drsne odpornosti. Testiranje je bilo opravljeno v Zavodu za varstvo dela Deutsche Gesetzlich Unfallversicherung – IFA, v Sankt Augustinu, rezultati pa veljajo do 2024. Številka certifikata DGUV testa: IFA 1904098 (1904043).


Izjava o lastnostih:


Kontakt:
 
Matej Žerjav, vodja prodaje standardnih izdelkov za trgovino
T: 00386 2 845 31 56
E: matej.zerjav@impol.si