B2B portal
Iskanje
Nazaj na novice

Ob svetovnem dnevu Zemlje se je Impol pridružil iniciativi GORSKI BIVAKI ZA BELE VRHOVE

NAPOLNIMO SMETNJAKE ZA NOVE BIVAKE

Na svetovni dan Zemlje, 22. 4. 2024, je v prostorih Planinske zveze Slovenije potekala novinarska konferenca z najavo projekta Bivak za bele vrhove. Gre za projekt, ki je namenjen varstvu okolja in trajnostnemu razvoju, katerega pobudnik in vodilni partner je bila Pivovarna Laško. Namen projekta je zbiranje odpadnih pločevink v namenskih in ustrezno označenih zabojnikih na 14 lokacijah v poletni gorniški sezoni v letu 2024, za kar je zadolženo podjetje Slopak. Le-to bo ob koncu zbiralne akcije pločevinke ustrezno kompaktiralo in predalo podjetju Talum, ki bo zbrane pločevinke pretalilo in ulilo v ingote, ki bodo predstavljali vhodno surovino za izdelavo livarniške šarže v naši livarni Impol LLT. Cilj podjetja Impol kot sodelujočega partnerja je skozi ustaljeni proces homogenizacije odlite brame, valjanja v vročem (Impol TLM) in hladnega valjanja (Impol FT) izdelati pločevino debeline 3 mm in formata 1200 mm x 2500 mm iz zlitine EN AW 5754 (P29/P30) ali alternative EN AW 5454 (P24), ki dovoljuje večjo vsebnost Mn. Pločevino in cevi za konstrukcijo bomo v dogovoru z izdelovalcem bivakov predali podjetju Kov. Navedene izdelke bomo izdelali skladno z zahtevami naše zelene blagovne znamke Infinial. Za leto 2025 načrtujemo izdelavo in postavitev treh bivakov, ki jih sodelujoči partnerji poklanjajo Planinski zvezi Slovenije.

Zasnova, namen in cilj projekta se odlično ujemajo s trajnostno politiko našega podjetja, hkrati pa se s sodelovanjem odpirajo nove možnosti razvoja, ozaveščanja in uporabnosti aluminijevih recikliranih izdelkov.

 

Več o projektu >>>

Zadnje novice

Card image cap

Odprodaja avtomatske tračne žage

Impol odprodaja avtomatsko tračno...

Card image cap

Letno poročilo skupine Impol za leto 2023

Objavljamo Letno poročilo skupine Impol in družbe Impol 2000, d. d., za leto 2023, v katerem se lahko podrobneje seznanite z našimi poslovnimi...

Card image cap

Tiskovna konferenca ob zaključku projekta INDIGO

Danes smo na sedežu skupine Impol pripravili tiskovno konferenco ob zaključku projekta...

Card image cap

Vabimo vas na tiskovno konferenco: rezultati projekta INDIGO

Vabimo vas na tiskovno konferenco, kjer bomo predstavili rezultate projekta...