B2B portal
Iskanje

Boljši pogoji dela in večje zadovoljstvo

Ko zavzetost in predanost zaposlenih prinese dobre rezultate!

Prostor stare strojne delavnice za vzdrževalce v cevarni je bil zelo dotrajan in neizkoriščen, saj je zob časa delavnico že močno načel. Tla so bila prepojena z oljem in poškodovana, v slabem stanju je bila tudi druga oprema. Vzdrževalci so se po večih neuspelih poskusih pridobitve sredstev za ureditev delavnice odločili, da se z odobritvijo vodstva obnove lotijo kar sami. Pobudo je prevzel Jože Krošel, pomagali so mu Ludvik Justinek, Matjaž Viličnik in Niko Justinek.

S prenovo so pričeli jeseni 2021, najprej so preselili orodje in delovne regale. Nato so odstranili les in prostor pripravili za betoniranje podlage. Lotili so se še obnove elektične napeljave, uredili so vodovodni in ogrevalni sistem. Po betoniranju so prostor prepleskali in pričeli s selitvijo strojev in opreme. Sami so izdelali določene regale in opremili prostor. Uredili so tudi pisarniški prostor za dežurne vzdrževalce, kabino je zasnoval in s pomočjo sodelavcev izdelal Jože Krošel. To so si zaposleni že od nekdaj želeli, saj je za kakovostno opravljeno delo vedno bolj potreben tudi dostop do računalnika, hkrati pa imajo sedaj ločen in urejen prostor za vso dokumentacijo. Kabina je urejena, čakajo le še priklop na mrežo.

 

 

Jože Krošel, vzdrževalec 1, Impol PCP

“Ko sem leta 1978 prišel v Impol kot vajenec, je bila ta delavnica stara dobro leto, imeli so moderne pripomočke, stebrni vrtalni stroj funkcionira še danes in je praktično edini stroj v tej delavnici, ki je ostal do danes. Moram izpostaviti, da je bil takratni sistem izobraževanja zelo dobro in praktično usmerjen, pol leta smo bili v šoli, pol leta smo opravljali prakso. Tako smo dodobra spoznali in preizkusili vse procese.

Zelo sem vesel, da smo sedaj, ko sem sam tik pred pred upokojitvijo, uspeli izpeljati prenovo »moje prve delavnice«. Upam, da bo dobro služila vsem sodelavcem.”

 

 

 

Članek je bil objavljen v Metalurgu, interni reviji skupine Impol, 2022 št. 1. Ogledate si ga lahko tukaj >>