B2B portal
Iskanje
Nazaj na novice

»Digitalizacija procesov povečuje produktivnost«

Tiskovna konferenca o projektu INDIGO

»Digitalizacija procesov nam dviguje produktivnost. V okviru projekta INDIGO bomo digitalizirali proizvodni proces livarne, ki smo jo pred leti v celoti modernizirali in opremili z najsodobnejšo opremo,« je na tiskovni konferenci o projektu digitalne preobrazbe povedal glavni izvršni direktor podjetja Impol 2000, Andrej Kolmanič.

Impol 2000 je decembra z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisal pogodbo o izvedbi projekta inovativne digitalizacije gospodarskih objektov (projekt INDIGO), za katerega bo 9 partnerjev konzorcija skupaj prejelo 2 milijona evrov javnih sredstev iz programa za okrevanje in odpornost (NOO). Vrednost projekta, ki bo trajal do aprila 2024, je sicer ocenjena na nekaj več kot 4 milijone evrov.

»Pomemben rezultat projekta bo razvoj modula zeleni aluminij, s katerim želimo povečati uporabo recikliranega aluminija in zmanjšati ogljični odtis livarne,« je poudaril dr. Denis Špelič, vodja projekta in direktor za digitalno preobrazbo v podjetju Impol 2000. Predstavil je inovativne tehnologije, ki bodo uporabljene v projektu ter podaril pomen zagotavljanja kibernetske varnosti.

Po realiziranem projektu digitalizacije bodo v Impolu v Slovenski Bistrici v celoti digitalno podprte poslovne funkcije priprave in planiranja proizvodnje, interne logistike, priprave tehnologije in proizvodnje, kar bo med drugim omogočilo: sprejemanje odločitev v realnem času, zmanjšanje porabe energije pri interni logistiki, optimizacijo interne logistike ter uporabo AR/VR tehnologij v logistiki, optimizacijo porabe vhodnih surovin, zmanjšanje porabe primarnega aluminija z velikim ogljičnim odtisom in povečanje porabe recikliranega aluminija.

Zadnje novice

Card image cap

Odprodaja avtomatske tračne žage

Impol odprodaja avtomatsko tračno...

Card image cap

Letno poročilo skupine Impol za leto 2023

Objavljamo Letno poročilo skupine Impol in družbe Impol 2000, d. d., za leto 2023, v katerem se lahko podrobneje seznanite z našimi poslovnimi...

Card image cap

Ob svetovnem dnevu Zemlje se je Impol pridružil iniciativi GORSKI BIVAKI ZA BELE VRHOVE

Na svetovni dan Zemlje, 22. 4. 2024, je v prostorih Planinske zveze Slovenije potekala novinarska konferenca z najavo projekta Bivak za bele vrhove, katerega del je tudi...

Card image cap

Tiskovna konferenca ob zaključku projekta INDIGO

Danes smo na sedežu skupine Impol pripravili tiskovno konferenco ob zaključku projekta...