B2B portal
Iskanje
Nazaj na novice

»Digitalizacija procesov povečuje produktivnost«

Tiskovna konferenca o projektu INDIGO

»Digitalizacija procesov nam dviguje produktivnost. V okviru projekta INDIGO bomo digitalizirali proizvodni proces livarne, ki smo jo pred leti v celoti modernizirali in opremili z najsodobnejšo opremo,« je na tiskovni konferenci o projektu digitalne preobrazbe povedal glavni izvršni direktor podjetja Impol 2000, Andrej Kolmanič.

Impol 2000 je decembra z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisal pogodbo o izvedbi projekta inovativne digitalizacije gospodarskih objektov (projekt INDIGO), za katerega bo 9 partnerjev konzorcija skupaj prejelo 2 milijona evrov javnih sredstev iz programa za okrevanje in odpornost (NOO). Vrednost projekta, ki bo trajal do aprila 2024, je sicer ocenjena na nekaj več kot 4 milijone evrov.

»Pomemben rezultat projekta bo razvoj modula zeleni aluminij, s katerim želimo povečati uporabo recikliranega aluminija in zmanjšati ogljični odtis livarne,« je poudaril dr. Denis Špelič, vodja projekta in direktor za digitalno preobrazbo v podjetju Impol 2000. Predstavil je inovativne tehnologije, ki bodo uporabljene v projektu ter podaril pomen zagotavljanja kibernetske varnosti.

Po realiziranem projektu digitalizacije bodo v Impolu v Slovenski Bistrici v celoti digitalno podprte poslovne funkcije priprave in planiranja proizvodnje, interne logistike, priprave tehnologije in proizvodnje, kar bo med drugim omogočilo: sprejemanje odločitev v realnem času, zmanjšanje porabe energije pri interni logistiki, optimizacijo interne logistike ter uporabo AR/VR tehnologij v logistiki, optimizacijo porabe vhodnih surovin, zmanjšanje porabe primarnega aluminija z velikim ogljičnim odtisom in povečanje porabe recikliranega aluminija.

Zadnje novice

Card image cap

Impolove kadrovske štipendije za 2023/24

Kadrovske štipendije: za šolsko leto 2023/24 smo razpisali štipendije za različne smeri,...

Card image cap

INDIGO: tiskovna konferenca

Prihodnji teden organiziramo tiskovno konferenco, kjer bomo predstavili cilje projekta INDIGO. Podrobnosti najdete v...

Card image cap

Impol 2000, d. d. podpisal pogodbo za izvedbo projekta digitalne preobrazbe

Podjetje Impol 2000, d. d., je 9. decembra 2022 z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisalo pogodbo o izvedbi projekta digitalne preobrazbe poslovnih procesov (projekt...

Card image cap

Ledena dežela Impol za naše najmlajše

Otroke zaposlenih v Impolu je obiskala Ledena kraljica s svojimi akrobati in številnimi drugimi pravljičnimi bitji. Po dih jemajoči predstavi je otroke, starše in stare starše pozdravil Dedek...