B2B portal
Iskanje
Nazaj na novice

»Digitalizacija procesov povečuje produktivnost«

Tiskovna konferenca o projektu INDIGO

»Digitalizacija procesov nam dviguje produktivnost. V okviru projekta INDIGO bomo digitalizirali proizvodni proces livarne, ki smo jo pred leti v celoti modernizirali in opremili z najsodobnejšo opremo,« je na tiskovni konferenci o projektu digitalne preobrazbe povedal glavni izvršni direktor podjetja Impol 2000, Andrej Kolmanič.

Impol 2000 je decembra z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisal pogodbo o izvedbi projekta inovativne digitalizacije gospodarskih objektov (projekt INDIGO), za katerega bo 9 partnerjev konzorcija skupaj prejelo 2 milijona evrov javnih sredstev iz programa za okrevanje in odpornost (NOO). Vrednost projekta, ki bo trajal do aprila 2024, je sicer ocenjena na nekaj več kot 4 milijone evrov.

»Pomemben rezultat projekta bo razvoj modula zeleni aluminij, s katerim želimo povečati uporabo recikliranega aluminija in zmanjšati ogljični odtis livarne,« je poudaril dr. Denis Špelič, vodja projekta in direktor za digitalno preobrazbo v podjetju Impol 2000. Predstavil je inovativne tehnologije, ki bodo uporabljene v projektu ter podaril pomen zagotavljanja kibernetske varnosti.

Po realiziranem projektu digitalizacije bodo v Impolu v Slovenski Bistrici v celoti digitalno podprte poslovne funkcije priprave in planiranja proizvodnje, interne logistike, priprave tehnologije in proizvodnje, kar bo med drugim omogočilo: sprejemanje odločitev v realnem času, zmanjšanje porabe energije pri interni logistiki, optimizacijo interne logistike ter uporabo AR/VR tehnologij v logistiki, optimizacijo porabe vhodnih surovin, zmanjšanje porabe primarnega aluminija z velikim ogljičnim odtisom in povečanje porabe recikliranega aluminija.

Zadnje novice

Card image cap

Dobrodelni krogi: zbirali smo denar za naše otroke

Za vsak dobrodelni krog, ki smo jih Impolčani aprila nabirali v Tednu zdravja in dobrega počutja, bo Impol name­ni sredstva za otroke naših zaposlenih, ki se soočajo s poseb­nimi zdravstvenimi...

Card image cap

Prodaja gasilskega vozila TAM 130 T 11 B

Prodamo gasilsko vozilo TAM 130 T 11 B, izklicna cena je 7.000,00...

Card image cap

Impolov dan družin: Nepozabno doživetje za več kot 500 udeležencev

Za nami je tretji Impolov dan družin, ki je bil poln veselja, smeha, zabave in dobre družbe!...

Card image cap

V Impolu tudi letos regres v maksimalni neobdavčeni višini

4. maja 2023 smo zaposleni v družbah skupine Impol v Slovenski Bistrici prejeli regres v višini 2.132,58 evra neto, torej v najvišjem znesku do...