Menu

Otroci slovenjebistriških vrtcev spoznavali Impol

V sodelovanju z Vrtcem Otona Zupančiča Slovenska Bistrica smo v okviru praznovanja 190 let Impola spomladi 2015 pripravili predlog, kako podjetje Impol in recikliranje aluminija ter ločevanje odpadkov nasplošno predstaviti najmlajšim. Za otroke smo zbrali osnovne podatke o Impolu, aluminiju in recikliranju (ohranjanju okolja) ter jim vse skupaj predstavili na slikovitem letaku (lahko si ga ogledate spodaj). Otroci so pod vodstvom svojih mentoric in mentorjev v vrtcih razpravljali o omenjenih temah in oblikovali najrazličnejše izdelke, v katere so vključili aluminij.

Kdo je sodeloval?

K ustvarjanju smo povabili 75 skupin otrok iz vrtcev v Slovenski Bistrici in okolici (približno 1.300 otrok). Nad udeležbo smo bili navdušeni, saj so se odzvali skoraj vsi vzgojitelji in vzgojiteljice ter otrokom predstavili Impol in z njimi ustvarjali. Zaposleni v skupini Impol so si lahko njihove številne izdelke ogledali razstavljene v jedilnici v industrijski coni Impol.

Kaj pa zaključek?

Za zaključek so vzgojiteljice pod vodstvom Darke Kocijančič pripravile priredbo lutkovne predstave Mesečeve sanje. Na zanimiv in otrokom prikupen način so v vsebino vpletle podjetje Impol in pomembnost recikliranja. Vsi, ki so si predstavo ogledali, so bili navdušeni. Po predstavi so otroci prejeli bombažne vrečke, ki so si jih na ustvarjalni delavnici tudi poslikali. Poleg vrečke so v dar prejeli tudi knjigo Mesečeve sanje. Dogodek je potekal dva dni, in sicer 11. in 12. 6. 2015 na dvorišču gradu Slovenska Bistrica.